Android

IZABERI SVOJ NEVJEROJATNI GALAXY S10!

IZABERI SVOJ NEVJEROJATNI GALAXY S10!

Samsung je ovu godinu započeo nenajavljenim izbacivanjem triju novih telefona – Galaxy S10, Galaxy S10 + i Galaxy S10e. S-serija Samsungovih telefona izlazi svake godine u trećem ili posljednjem tromjesečju. Ovaj put, Samsung se posvetio isključivo sustavnoj i pomalo vanjskoj nadogradnji. Dakle, što se može očekivati od novih telefona? Donose li neke posebne novosti u svijet mobilnih uređaja? Hoće li trojka biti sposobna za 5G mrežu?

Maske za samsung Galaxy S10

Srećom, jedan od Samsunovih zaposlenika otkrio je informacije javnosti te nam to sada omogućuje da precizno ocjenimo njihove specifikacije i zajedno odlučimo isplati li ih se kupiti.

SAMSUNG GALAXY S10e

Samsung Galaxy S10e je najmanji član obitelji trojki, ali njegove specifikacije svjedoče o suprotnom. Radi se o vrlo moćnom telefonu koji, bez i najmanjeg oklijevanja, premašuje sve specifikacije telefona prethodne godine. Teži skromnih 150 g, a debljina mu je također vrlo mala – nevjerojatnih 7,9 mm. Samsung je odlučio koristiti najnovije ugrađeno staklo Gorilla Glass 6 koje će biti ne samo na Galaxy S10e, već i na druga dva modela.

Sva tri modela imat će pristup nadograđenom AMOLED zaslonu s čak 16 milijuna boja, što se trenutno smatra najvišim standardom. Samsung Galaxy S10e bit će dugačak 14,7 cm (5, 8 inča) s omjerom 19:9. Razlučivost zaslona bit će 1080p, ali ne i Full HD (1080×1920), već 1080×2280. Gustoća piksela na statičkom zaslonu trebala bi se kretati oko 440 ppi (engl. pixel per inch), što nije najbolje, ali definitivno nije ni najgore.

 

Kao i svaki novi Android mobitel u 2019., imat će operacijski sustav Android 9.0. Telefon će sadržavati 128 GB prostora i nevjerojatnih 6 GB RAM-a. Uređaj će moći snimati videe u 4K pri 30 fps s dvije kamere. Kapacitet baterije je 3100 mAh. Cijena telefona trebala bi se kretati oko 780 EUR. Međutim, određeni stručnjaci za Samsungove mobitele predviđaju cijenu od oko 850-900 EUR kod slovenskih operatera.

SAMSUNG GALAXY S10

Samsung Galaxy S10, odnosno srednji brat trojke funkcionira prema kompromisu između cijene i sposobnosti, ali iako to isprve zvuči pomalo neugodno, jamčimo da ćete biti potpuno oduševljeni ovim modelom. Zašto?

Ovaj telefon je više od kompromisa, jer nudi sve što Samsung Galaxy S10e ima i još više! Ima 512 GB prostora i 8 GB RAM-a. Ako vas to nije dovoljno osupnulo, dopustite da vam otkrijemo tajnu da ovaj telefon zapravo ne radi kompromise. S mogućnošću snimanja videozapisa s razlučivošću od 4 KS od 60 fps, s čak 3 kamere, našao se na samom vrhu hranidbenog lanca. Za sve ljubitelje usporenih snimaka, ovo je vaše vrijeme! Zadivite svoje prijatelje s slow motion snimanjem pri 240 fps (engl. frames per second). Nema telefona na tržištu koji to može, osim Samsung Galaxy S10 i S10 +. Razlučivost zaslona je 1440×3040, što je prilično prosječno za telefon visokog standarda, ali na 550 ppi ga čini izuzetnim i pravim biserom u digitalnom svijetu. Ima 8-jezgreni procesor s Cs (engl. Clock speed/taktna brzina) od 2,84 GHz, što je također daleko iznad prosjeka. Kapacitet baterije bi trebao biti oko 3400 mAh. Očekuje se da će se cijena na slobodnom tržištu kretati oko 930 EUR, dok će kod slovenskih operatera biti nešto više od 1000 EUR.

 

SAMSUNG GALAXY S10+

Samsung Galaxy S10 + ili inače prvak u trostrukoj seriji S10. Ovaj telefon ne pravi nikakve kompromise, ni za specifikacije ni za cijenu. Očekuje se kako će cijena iznositi oko 1050 EUR na slobodnom tržištu, a oko 1150 EUR kod slovenskih operatera. Sadrži sve specifikacije prethodno spomenutih modela, osim nekih nadogradnji. To su veličina prostora koja iznosi nevjerojatan 1 TB (1 TB = 1000 GB) i neopisivo velikih 12 GB RAM-a. Za usporedbu, dopustite da kažemo da samo 12% najmoćnijih osobnih računala na svijetu ima veličinu od 12 GB memorije ili više. To je izuzetno moćan telefon dizajniran za vrlo zahtjevne mobilne zadatke. Također možete dobiti S10 + u manjim verzijama (512GB i 8GB RAM, 128GB i 6GB RAM).

Na izbor nema samo 2 kamere, već čak 3. Na prednjoj strani zaslona ima čak 2 kamere koje će začiniti “vaš selfie game“. Kamere mogu snimati 4K pri 60 fps i 4K fotografiju. Ovaj se telefon već približava kvaliteti samostalnog fotoaparata nekog prepoznatljivijeg brenda kao što je, na primjer, Canon. Njegova veličina od 16,2 cm pravi je dar za svakoga tko voli velike ekrane. Njegova baterija je neumoljiva koja ima kapacitet nevjerojatnih 4100 mAh. Telefon bi trebao izdržati 22 sata ako bi bio upaljen (pri 40% osvjetljenja) cijeli dan i imao otvorenu Youtube aplikaciju. Nadamo se da vam ovo daje jasnu usporedbu vašeg trenutnog telefona i telefona iz snova.

Samsung još nije točno objavio izlazak telefona, ali glasine svjedoče da bi trojka trebala izaći u trećem kvartalu godine (tj. na početku školske godine).

Ne zaboravite pratiti naš blog gdje vas redovito obavještavamo o najvrućim novostima iz digitalnog svijeta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na vrh