Nekategorizirano

SAMSUNGOVE NOVOSTI U NADOLAZEĆOJ GODINI 2019

SAMSUNGOVE NOVOSTI U NADOLAZEĆOJ GODINI 2019

Samsung je 23. prosinca prošle godine objavio dolazak novog čipa Exynos 9820 koji je trebao promijeniti pogled na svijet kakav smo prethodno imali. Ovaj čip je vrsta GPU-a (engl. Graphics Processing Unit – grafička procesorska jedinica) i olakšat će pomoćnom procesoru pri učitavanju aplikacije.

Procesor Exynos 9820 ima veliku prednost nad svim čipovima na cijelom mobilnom tržištu. Ali zašto? Čip se sastoji od 3 dijela (2 M4 jezgre – koje su 20% brže od M3 jezgre u Samsung Galaxy 8, 2 Cortex-A75 jezgre – služe za poboljšanje performansi i smanjenje potrošnje baterije te 4 A55 jezgre za osnovne zadatke lakših i programski manje intenzivnih aplikacija).

Već neko vrijeme je jasno da su GPU procesori puno bolji od CPU procesora, iako oni još uvijek čine glavni dio osobnog računala. No, s mobilnim uređajima je priča nešto drugačija, jer je prostor ograničen i industrijski divovi, bilo Apple, Samsung ili Huawei mogu izabrati samo jedan, tj. GPU ili CPU.

Ove će godine spojiti CPU (engl. Central processing Unit – središnja jedinica za obradbu) s GPU-om, tj. Exynos 9820, čime će dobiti na prostoru i napraviti puno bolju optimizaciju uređaja.

 

Govorilo se i o savršenim slikama koje bi novi uređaji s ovim skupom čipova mogli proizvesti. U zidovima Samsunove tvrtke također se govori da bi se rezolucija trebala proširiti ne samo na ogromne 4K, već čak i na 8K, što je treća najviša postavka rezolucije u svijetu do sada (od svih mogućih otkrivenih/ aktualnih). Međutim, to može izazvati strah kod kupca. Koja bi bila cijena takvog mobilnog gladijatora? Bi li mogla premašiti granicu od 2.000 €? Odgovor na ovo pitanje ostaje otvoren za raspravu, ali za siguran odgovor ćemo, nažalost, morati sačekati izjavu tvrtke Samsung.

Također će predstaviti 4K podršku s HDR10 + i dinamičkim mijenjanjem ton boja u pokretu.

Za sve ljubitelje jake veze postoji i prijemnik koji će omogućiti brzinu preuzimanja od 2 Gb/s. Ipak smo skoro NASA, zar ne? 😉

Što mislite o ovoj revoluciji u tvrtci Samsung? Je li ovo korak u pravom smjeru?

Posjetite našu Facebook stranicu – TOPIZBIRA i u komentarima podijelite s nama svoje mišljenje.

Na vrh