Zanimljivo

NADOLAZEĆI MOBITELI U 2019.

NADOLAZEĆI MOBITELI U 2019.

2018 godina bila je nevjerojatna u usporedbi s prethodnim godinama, od dvostrukih pa čak i četverostrukih kamera pa do sve manjih rubova. Ne treba zanemariti niti uspon poduzeća Huawei, koji je prvi put u svojoj povijesti nadmašio broj prodaje Appleove franšize. Mnogi prijelomni događaji svakako su obilježili 2018. godinu. A što je s nadolazećom 2019. godinom?

Prema nekim stručnjacima, 2019. godina trebala bi biti najbolja do sada jer na tržište dolazi toliko inovacija da se svakom malom korisniku već dobrano vrti u glavi. Ali bez brige, mi smo tu da vas prosvijetlimo u 2019. godini na području mobilnih uređaja.

SAMSUNG GALAXY F (2019)

Novi Samsung Galaxy F (2019)

Samsung je konačno odlučio napraviti važan i vrlo napredan korak. Predstavit će mobitele F-serije (F, angl. foldable – preklopni). To su mobiteli koji će biti preklopni, ali ne samo to, već će imati i, prema analitičarima u području mobilnog inženjerstva, najmanju debljinu zaslona koja bi sada trebala jedva 0,45 cm.

Očekuje se da će visina telefona premašiti dosad najviše telefone. Najvjerojatnije će imati 16 cm u visini i 6,5 cm u širini. Osim toga, bit će opremljen s novim Qualcom Snapdragon 855 ili Snapdragonom X50, te će imati pristup 5G podatkovnoj mreži, koji će biti dostupan samo u većim američkim gradovima u nadolazećoj 2019. jer bi se radilo o izuzetno dobrom internet pristupu. Kasnije tijekom godine bi svim operaterima taj pristup trebao postati standard.

Cijena ovog telefona trebala bi se kretati oko zapanjujućih 2.200 američkih dolara, odnosno kod nas nešto manje od 15 000 kuna (2000 eura).

SAMSUNG GALAXY S10

Samsung Galaxy S10 već se smatra najboljim telefonom 2019. godine, unatoč činjenici da još nismo vidjeli poteze dvaju divova, Huaweija i Applea. Također, prema nekim stručnjacima-laicima koji analiziraju prodaju pojedinih modela, Samsung Galaxy S10 ili S10 + bi mogao biti najprodavaniji telefon godine, baš kao što je to bio Galaxy S9 prethodne godine.

Trenutno su to samo nagađanja, ali neki mediji već predviđaju da bi Samsung S10 mogao preći visinu od 16 cm i širinu od 7 cm. Naravno, to može biti i prepreka, a ne prednost. Zamislite 16 cm dugu „dasku“ koju biste svakodnevno stavljali u džep. Vjerojatno bi vam se rastegnio džep ili bi vam šavovi hlača popucali. To vjerojatno nitko ne želi. Međutim, sve je još uvijek tajanstveno, pa radije pričekajmo prve službene informacije.

Ono što trenutno znamo jest da će zasigurno imati trostruku kameru i Qualcom Snapdragon 855 te i senzor otiska preko čitavog zaslona.

PIXEL 3 LITE (2019)

U novoj godini svakako ćemo vidjeti mobitel Pixel 3 Lite, koji će biti primjeren za sve one koji žele manji, jeftiniji i općenito kompaktniji telefon bez problema pucanja šavova po džepovima.

Sudeći prema ruskim medijima, Roztked bi trebao imati mobitel Qualcom Snapdragon 655 telefon i mogućnost spajanja na ultra brzu 5G podatkovnu vezu. Ostale informacije se više manje još uvijek skrivaju unutar zidova tvrtke Google.

 

LG/Sprint 5G Phone (1. polovica 2019)

Ono što sada znamo o ovom mobitelu je da će to biti prvi mobitel u 2019. godini, koji će imati 5G podatkovnu vezu, te da će njegova cijena biti oko 1000 €, što bi trebalo postati standard za sve 5G mobilne uređaje.

Na vrh