Zanimljivo

5 KORISNIH TRIKOVA ZA PAMETNI TELEFON, KOJE SKORO NITKO NE ZNA!

5 KORISNIH TRIKOVA ZA PAMETNI TELEFON, KOJE SKORO NITKO NE ZNA!

Glavna funkcija mobilnih uređaja je sporazumijevanje putem telefonskih linija ali svi dobro znamo da se telefoni danas koriste za sve drugo osim za to. Znate li koristiti pametni telefon? Istaknuli smo 5 trikova, koje sigurno niste znali.

TIPKE SA STRANE I TIHI NAČIN

Izbjegnite neprijatne situacije i umjesto da poziv odbijete, samo stisnite bilo koju tipku sa strane telefona i zvonjenje će se utišati, a poziv neće biti prekinut. Ova funkcija osobito je korisna ako imate telefon u džepu, jer možete to napraviti bez da ga izvadite iz džepa.

TRAŽENJE SIGNALA

Svi znamo »one ljude«, koji kada nemaju signal dižu ruku visoko u nebo i počnu jako »mahati«. To je naravno pogrešan način koji ne djeluje. U slučaju da ste u zgradi ostali bez signala, potražite najbliži prozor i stanite kraj njega. Vrlo često signal sprečavaju neki televizori ili bilo kakvi električni uređaji. Ukoliko ste negdje vani, izbjegnite veće objekte, posebno one koji su napravljeni od metala ili čelika.

SIGNAL I BATERIJA

Ništa ne potroši bateriju više nego traženje signala. Ukoliko se često kretate u prostoru s lošim signalom, ugasite telefon i tako uštedite dragocjene postotke baterije.

PUNJENJE PREKO NOĆI

Veći broj ljudi svoj telefon puni jedanput dnevno. Najčešće to napravimo prije spavanja, jer ga jedino tada ustvari ne koristimo. Nismo svjesni da se baterija muči cijelu noć zbog prenapunjenosti. Takvo postupanje jako šteti životnom vijeku baterije.

Na vrh