Nekategorizirano

Postoje li tri od najboljih mobitela ovog tisućljeća na vratima? (iPhone XS, iPhone XR, iPhone XS Max)

Postoje li tri od najboljih mobitela ovog tisućljeća na vratima? (iPhone XS, iPhone XR, iPhone XS Max)

 

Jučer je Apple postavio nove standarde za najbolje telefone na svijetu. U areni mobilnih gladijatora unijeli su ne samo jedan, već i tri nova, najnaprednija i nedvojbeno najsofisticiranija mobilna telefona u svijetu. Predstavljamo vam iPhone XS (srednji, iPhone XR (lijevo) i div među divovima – iPhone XS Max, koji se također odnosi na najveći smartphone koji Apple ikada proizvodi za široku publiku.

 

 

Koje su značajke sve tri nove telefone?

  • 6-jezgra A12 čip s 64-bitnom strukturom
  • iOS 12
  • Bluetooth 5.0
  • Podrška za bežično punjenje
  • Dvojna SIM kartica (nano-SIM i eSIM)
  • TrueDepth kamera (s HDR podrškom)

Koja je razlika između iPhone XS, iPhone XR i iPhone XS Max?

iPhone XS i iPhone XS Max dijele sličnu tehnologiju zaslona – ovo je OLED. Oba modela također će imati istu jasnoću i oštrinu zaslona (458 PPI). Razlikuju se samo u rezoluciji, s boljom XS Max. U svakom slučaju, ne smijemo zaboraviti novost, koja sadrži cjeloviti 3D zaslon. (Visoki dinamički raspon). Omogućuje dublji pregled slike.

 

Ali to nije sve, oba modela dolaze u paket s dvostrukom kamerom od 12 megapiksela koji će pružiti precizne i jasne slike i isječke unatoč zoom-u mogućem.

 

Oni će također pružiti novu i iznimno brzu podatkovnu vezu, Gigabit klase LTE. U prosjeku bi ta veza trebala biti dvaput brža od prethodne 4G LTE veze.

Iako iPhone XR možda neće biti konkurentan brzini i kvaliteti materijala za slike, sigurno je zaglavio u području trajanja baterije. Dok XS i XS Max mogu izdržati svakih 12 i 14 sati, njihov otpojnik za iPhone XR može izdržati do 16 sati u vrijeme podatkovne veze.

XS i XS Max mogu biti opremljeni do 512 GB prostora, u usporedbi s 256 GB za XR. Ali XS i XS Max nisu isti u svim aspektima. XS Max je 14 inča duži i također mnogo teži u odnosu na XS.

 

CIJENE I VRIJEME IZDAVANJA

Cijena za iPhone XR očekuje se za 749 dolara, za iPhone XS na 999 eura i za iPhone XS Max na 1.150 dolara.

Predbilježbe službenih Appleovih izdavačkih kuća primaju se od 14. rujna, a korisnici trebaju stići 21. rujna. Tekuće prodajno razdoblje za slovenske operatore nije poznato.

 

Na vrh